Bolesti krční páteře, hlavy tlak v hlavě motání, únava

Dobrý den, mám takovy problem, me problemy trvaji asi 4 mesice, ale ted se to zhorsuje a nevim, co mam delat, bojim se docela nadoru na mozku mam dve deti, a nerada bych neco zanedbala bohuzel na MR jdu až v osmém měsíci. Tak a ted se vratim k mému problemu. Posledni dobou me trapi motani hlavy, zavrate, pocit na, zvraceni, unava, docela citim, jak muj zaludek plave na vode, take se k tomu pridala spatna orientace, buseni srdce, zmatenost, problem si vzpomenout na ruzne malickosti. Do toho mam zhorseny zrak, a mam mzitky pred ocima. A celkove se citim nejak nesva, nemam pocit radosti, netesim se ze zivota, pocituji strach a bezmoc. A kdyz se prochazim, tak citim jako by me ma chuze tahla na levou stranu. Poradte pane doktore, co mam delat, co to muze byt???? Na ct krcni patere jsem byla v patek a cekam na vysledky, ale chtela jsem se zeptat, kdyz tam nezjisti nic, je pravdebodobne, ze se jedna o problem, ktery je v hlave ze??? A muze se jednat i o nador vidte. Preji hezky den a dekuji za vase rady.

Odpověď odborníka:

Plánované vyšetření určitě uzavře Vaše úvahy. Nelze však dopředu počítat s tím, že se bude jednat o nebezpečný nádor, to by byla zcestná úvaha. Nejčastější příčina bývá kombinace funkčních poruch krční páteře, spojená se svalovou dysbalancí. Ta by však nevysvětlovala všechny potíže. Proto je možné, že při vyšetření MRI může být odhalen zánět či nádor , jak na mozku, tak v oblasti např. vnitřního ucha. Popis potíží sice může odpovídat i nádoru mozku, předpokládat tuto možnost musíme, proto je třeba ono vyšetření MRI, dle výsledku teprve léčit. Je možné, že by Vás uklidnila návštěva fyzioterapeuta. Pokud by alespoň částečně zlepšil funkční stav krční páteře a doporučil cílené cviky na udržení onoho zlepšení, tak byste určitě na vyšetření čekala klidněji. Uvažovat o této možnosti sice musíme, jistotu budeme mít až po absolvování onoho vyšetření, to však je indikováno " k vyloučení této možnosti" a "objasnění možné příčiny", nikoliv jako sitota, že nalezneme při tomto vyšetřření vážný problém.Stejně tak, jako možnost, že se jedná o souběh běžných funkčních potíží, které lze řešit pomocí fyzioterapeuta a cíleným cvičením, stejně taks e může jednat i o úplně jiné neurologické onemocnění, které lze opět odhalit pomocí MRI a v dnešní době je většina těchto onemocnění realtivně dobře léčitelná.Doporučuji spíše začít řešit to, co řešit lze již nyní, nepodléhat depresivním pocitům z možných( a dosud bohužel ještě nevyloučeným) relativně nebezpečnějším příčinám. pokud tento pocit máte již delší dobu, tak jemožná nebezpečnější než ona dosud jednoznačně neodhalená příčina Vašich potíží. pak by bylo na místě konsultovat Vašeho lékaře , zda by nebylo vhodné dočasně užívat léky proti úzkosti či depresi, abyste snáze překonala ono čekání, event., dle konsultace s Vaši lékařem, zda by nebylo vhodné i přímo terapeutické sezení u psychologa. Vaše pocity , ztráta radosti a strach je v této chvíli více ohrožující Vaše zdraví než možná konkrétní příčina.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+99 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
krcni pater | Od: Michal | 5.4.2016 20:38
Dobry den,mam problem s krcni pateri-bolesti,motani hlavy,tlak,unava oci,lecim se jiz 2roky a bez vysledku,navstivil jsem radu neurologu,mag,rezonanci tam se nic nenaslo,uz nevim co dal,dekuji
reagovat
re:krcni pater | Od: uLékaře.cz | 6.4.2016 14:02
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: