Bolesti krční páteře, závratě

Mám dotaz na rtg krční páteře.C páteř ventrální,dorsální, naznačené i laterální spondolyfyty, ventrální v úrovni C5/6, C6/7 až téměř přerůstající, dorsální od C5/7 susp. zasahující až do páteřního kanálu, spondylartróza. Dost tím trpí, bolí mě i hrudní páteř a bederní páteř dle ct asi 2 roky staré je vyhřezlá ploténka asi 8 mm.Objednala jsem se na doporučení neurologa na rehabilitační odd, ale moc tomu nevěřím,rehabilitace mám dost často a u krční pátaře se mi stává, že je musím přerušit, mívám velké závratě. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Obrazový nález je sice důležitý, ale bez neurologického nálezu moc nenapoví, kudy má směřovat další léčba. Rehabilitace, když je správně vedena, je velmi přínosná i pro krční páteř. Chirurgická léčba může pomoci jen v některých případech. Jestliže nebude dosavadní léčba úspěšná, můžete zkusit kontaktovat neurochirurga , který by mohl posoudit, zda je možné Vaše obtíže zmenšit chirurgickým výkonem. Chronickou bolest je někdy vhodné řešit v centrech pro léčbu bolesti. Ve výběru postupu bych na Vašem místě věřil neurologovi, který vás zatím léčí.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x