Bolesti po srůstech slepého střeva

Dobrý den prosím zda mě poradíte, mám 40 let po operaci slepáku 20let po žlučníku, dva porody a nějaké srůsty, byla jsem na chirurgii že to odstraní ale pak řekl pan doktor že lepší to nechat být že to vypadá na srostlé kličky a že tam udělá další jizvu a budou srůsty ještě jiné. Já mám bolest v té jizvě po slepáku, musím se až zastavit jak mě to ochromí a zachviku to přejde a bolest nejni žádná,nebo i počasí vadí. Nevím zda tam nakonec nejni něco horšího ale na stolici chodím, střídají se průjem a normál, test na stolici byl v pořádku,byla jsem i na vyšetření střev. Nemám jíst nadýmavou stravu.Gynegologicky také v pořádku, tak nevím zda ten pan doktor má pravdu a mám to nechat být . Děkuji

Odpověď odborníka:

Asi skutečně půjde o srůsty. Pokud takový nález vadí ( např. brání v otěhotnění) , je na místě chirurgické odstranění, ale riziko nového jizvení a nových srůstů tam skutečně je, takže pokud vám to nezpůsobuje nějaké zásadní zdravotní obtíže, nechte to být.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: