Bolesti pod levým obloukem žeberním

Asi půl roku mě bolí pod levým obloukem žeberním. Není to veliká bolest, jen při pohmatu a nemohu ležet na břiše. Absolvovala jsem RTG hrudníku, sono břicha,CT vše negativní. Při gastroendoskopii bulbus deformovám po zhojených ulceracích dříve,,sliznice zarudlá s erozemi a aftami, kardie mírně inkomp.Dostala jsem Helicid ,Duomox,Fromilid a Enterol. I po využívání léků mě to bolí stejně. Vzhledem k tomu, že otec i děda zemřeli na rakovinu žaludku , mi to nahnalo strach. Myslíte si, že by ještě mohla něco ukázat mag. rezonance nebo tato vyš. stačí a po nějaké době po lécích se to může zlepšit? Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jano! Domnívám se, že provedená vyšetření stačí k vyloučení toho, že byste v současné době trpěla nádorovým onemocněním v oblasti žaludku. Vzhledem k uvedené léčbě soudím, že u vás byla prokázaná infekce Helicobacterem pylori, bylo by vhodné s odstupem zkontrolovat, zda se u vás podařilo tuto infekci vyléčit. Pokud se vaše potíže nelepší, z dalších vyšetření by připadala v úvahu ještě kolonoskopie (magnetická rezonance by podle mého názoru už nové informace nepřinesla). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: