Bolesti při sexu

Dobrý den, skoro rok a půl chodím s přítelkyní. Před Vánoci začala brát antikoncepci Dienille. Před tím žádnou nebrala, ale gynekoložka jí doporučila tuto i z toho důvodu, že jí nemělo tolik růst ochlupení (s tím má přítelkyně problémy již hodně dlouho a nevypadá to, že by jí antikoncepce pomáhala). Bohužel zhruba 2 měsíce po pravidelném braní antikoncepce se při sexu dostavila bolest. Po návštěvě gynekoložky jí byl naordinován Jenamazol, že má kvasinkovou infekci. Po 3 týdnech mazání jsme opět zkusili sex a opět bolestivé. Proběhla tedy návštěva gynekoložky a opět nasadila Jenamazol s tím, že si mám mazat také, protože se u mně objevily červené flíčky druhý den po sexu. Já si měl mazat 1 týden a ikdyž flíčky úplně zmizely již 3 den, tak jsem infekci "přeléčil" a domazal celý týden. Přítelkyně dostala opět masti na 3 týdny. Po 3 týdnech jsme zkusili opět a opět bolestí. Doktorka opět předepsala Jenamazol, ale tomu jsem už nevěřil. Zavolal jsem tedy jiné gynekoložce a ta nám doporučila Gynopevaryl + mast (bohužel si již nepamatuji hodnotu, ale byl volně prodejný). Necelý týden tedy mazala a brala čípky Gynopevarylu a to se zdálo, že pomohlo. Dva týdny byl klid a ani po sexu nebyly problémy. Jenže poté opět nastaly potíže, ale přítelkyně již nechtěla jít ke gynekoložce a tak si mazala Jenamazolem. Po týdnu se vše opět uklidnilo a začali jsme zkoumat, čím by to mohlo být. Došli jsme na to, že když je klid, tak ji první sex nebolí, ale při sexu na druhý den ji to nepříjemně pálí prakticky ihned po zásunu. Toto se nestane, pokud při prvním sexu nedojde k výronu semene do pochvy a tak mně napadlo, jestli problém nemůže být ve mně? Je to má první partnerka, takže nepředpokládám, že by to byla nějaká pohlavně přenosná nemoc. Penis mám spíše průměrný a ikdyž přítelkyně má vagínu užší, tak ji to nikdy nebolelo a nikdy jsme nepotřebovali lubrikant. Na internetu jsem se dočetl, že hodně žen má alergii na sperma, ale nejsem si jistý, jestli by se mohla objevit tak náhle a zda spíš nejde o nějakou reakci v závislosti na antikoncepci. Nechráněný sex jsme měli několikrát i před braním antikoncepce a nikdy ji to nepálilo. Je mi jasné, že pokud to nepřejde Jenamazolem, tak budu muset zajít i já k lékaři, ale před tím bych se rád zeptal, zda nevíte, dle příznaků, čím by to mohlo být?

Odpověď odborníka:

dobrý den, pravděpodobně to od Vás bude, nebo si vše předáváte jako pingpongový míček. Bylo by dobré provést vyšetření mikrobiálního obrazu, event. speciální testy na infekce, a dle výsledku léčit.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: