Bolesti v rameni

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně bolestí v rameni. Na sonu mi lékařka popsala 15mm rupturu rotátorové manžety. Na vyšetření MRI byl závěr jiný, a to 4 mm cysta v kraniál. úseku velkého hrbolu, spíše tendinoza než parciální ruptura, peritendinitida dlouhé hlavy bicepsu, s lézí šlachy v rotátorovém intervalu, zřejmě v rámci tendinozy. subdeltoidální-subakromuiální a subkoraidální butzitida. Je v tomto případě možné se vyhnout operaci? Jaká alternativní léčba by byla možná. Mám autoimunitní poruchy jako je sarkoidóza, autoimunitní zánět štítnice, neuropathii, jsem vyšetřována na Bechtěreva, pozitivní HLA 27. Děkuji za odpověď, s pozdravem Hana

Odpověď odborníka:

Sonografie je většinou přesvědčivá a MR ne vždy ortopedicky stav dojasní. Vyčkávací terapie je možná, je třeba ji vzhledem k vašim doprovodným diagnozám velmi miniciosně domluvit s vašim ortopedem. Znehybnění, nestereoidní antireumatika pokud nebudou v kontraindikaci, poptom pomalé pohybové léčení a fyzikální terapie na rehabilitaci, podle nálezu stále i zvažovat případnou nutnost artroskopického dořešení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: