Bolesti zad a svalů, lymeská borelióza

Dobrý den,v roce 1994 jsem začal mít ze dne na den silné bolesti zápěstí a kolen.Teprve za deset měsíců zjistili, že mám lymeskou boreliozu, půl roku mě léčili Rulidem, krev potom byla v pořádku, ale bolesti zůstaly. Dále jsem se léčil u homeopata, po tři roky jsem dostával injekčně Nosody - borelie a bolesti zmizely. Před třemi roky začal podobný problém, s kterým si nikdo neví rady. Mám silné bolesti zad - v kříži, nejvíce v noci a když se delší dobu nehýbu v sedě nebo v leže. Když mi nezaberou léky, tak mě začnou bolet i svaly podél páteře, na ramenou, rukou a na nohách, nejvíce svaly, vazy a šlachy. Prodělal jsem spoustu vyšetření - rentgeny, ultrazvuk, CT páteře a orgánů, mag. rezonanci páteře a mozku, lumbální punkci, gastro a kolonoskopii aj, vyšetř. na neurochirurgii. Nic závažného se nezjistilo, docházím do ambulance bolesti a na neurologii a beru na bolesti oxicontin, meloxican, náplasti matrifen, tralgit. Přesto stále trpím bolestí, která je na hranici snesitelnosti, v noci nemůžu spát, přes den jsem unavený. Léky mi pomáhají jenom částečně, po čase jakoby přestanou účinkovat. Budu rád za každou radu.

Odpověď odborníka:

Neuvádíte, zda se podstoupil i vyšetření revmatologické, ev. imunologické a neurologické. Pokud by ani tato vyšetření nic neprokázala, asi bych vás odkázala na alternativní postupy - akupunktura, čínská medicína apod.

 
Líbí se vám odpověď?
-12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
léčit boreliozu!!! | Od: Michele | 30.1.2015 09:09
Prostě pacient musí pořádně doléčit boreliózu! To, že je "krev v pořádku", není žádná záruka vyléčení této velmi závažné infekce, která je stále českými lékaři brána na lehkou váhu. Já jsem byla taky v Elise a WB negativní, to, že skutečně mám boreliózu odhalily až LTT testy v Německu!!!
reagovat
re:léčit boreliozu!!! | Od: barca | 26.2.2017 23:17
Přesně... Nejde mi na rozum, proč
čeští lékaři naprosto neberou
vážně borrelie, plicní chlamydie a
podobne mrchy, nebo třeba
fibromyalgii, chronický unavovy
syndrom (coz obojí je těma
potvurkama často vyvolané), které
z lidí dokážou udělat invalidy...
Místo toho, aby se pokusili
správně diagnostikovat a léčit, tak
ty lidi max.pošlou k psychiatrovi
nebo rovnou obviní z
hypochondrie. Smutný...
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Články: Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Pro a proti má každá léčba...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: