Bolesti zad od 18 let

Dobrý den, mám bolesti zad od 18 let, ale až teď se to projevuje víc bolestivě. Nikdo mi nic neřekne a tak nevím, co mi je a nevím, co mě čeká, jaká léčba nebo jestli operace, no nevím nic. Teď jsem ležel na neurologii a dávali mi infuse, ale moc mi nepomohly. Bolesti se vracely k večeru. Tak teď jaké jsem měl vyšetření: rtgTh a LSp 7.08 hyperkyfosa hrudní při spondylose 1.st Spondylosa LSp 1.st ,osteochondrosa plotének L4 a L5 1-2 stupně /Dalsi rtgTh a LSp 1.08 Lehka klinovita def tel TH9,11 v.s.stp m. Scheurmann /další CT 4.08 kanál páteřní ventrodosalně 13-14 mm kongenitálně hraniční šíře. Nevýznamná prominence ploténky dorsálně, paramediálně a foraminálně bilat bez významné komprese dur. vaku či foramem bilat koř. L4 volné kořeny L5 v kanálku páteřním rovněž volné. V kostním okénku incip spondylartoza /L4/5. Další CT LSp malý dorsalní osteofyt paramediálně vpravo v úrovni L5/S1. Bulging disku L5/S1Kongenitálně úzký páteřní kanál. A závěr z neurologie z CT: Protahované lumbalgie s přechodnou poruchou mikce, obj. bez kořenové a míšní symptomatolgie dle CT malý dorsální osteofyt paramediálně vpravo v úrovni L5/S1 kongenitálně úzký páteřní kanál. Prosim o odpoveď co mi je a jaká by byla nejúčinnější léčba. Dekuji Petr

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z Vámi popsaného se dá do "normální" řeči přeložit asi toto. Trpíte dlouhodobými bolestmi v oblasti beder, s tím, že míváte občas potíže s močení. Podle neurologického vyšetření tyto bolesti nejsou způsobeny drážděním míšních kořenů (výstupky nervů v míchy). Podle vyšetření na CT máte malý výrustek vpravo mezi obratly L5/S1 (poslední bederní a první křížový obratel). Máte také vrozeně úzký pátěřní kanál, jinak je ostatní nález v podstatě normální. Co Vám je bohužel nemohu zodpovědět pouze z této lékařské zprávy, doporučil bych Vám se na to přímo zeptat Vašeho ošetřujícího lékaře/neurologa. Co se s Vámi dále může, ale nemusí, dít je malá operace páteře (kvůli těm výrůstkům, pokud by vadily např. pohybu, nebo způsobovaly nějaké další obtíže) a doporučeno Vám jistě bude i cvičení, popř. Vám budou napsány léky proti bolesti. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x