Bolestivé boule - problém ve svalech, pateř nebo uzliny?

Dobrý den, netuším, kam mé potíže zařadit, a tak jsem si vybrala vás, i když můj problém může být zcela jiného původu. Před pár měsíci se mi začaly dělat bolestivé boule, nejdříve kolem krční páteře, což jsem považovala za důsledek mého extrémně sedavého zaměstnání (což nejspíš je :-). Průběžně se také objevovala pálivá bolest na hrudi, která se zhoršovala s nachlazením. Poprvé se u mě objevila po prodělání dost ošklivé angíny před vánoci. (a tak léčba probíhala v duchu olejových zábalu a pastylek na průdušky. Angínu jsem ke všemu dostala cca měsíc a půl po operaci štítné žlázy) Během posledního měsíce se bolest na hrudi několikrát vrátila a zároveň s ní se mi udělaly boule podel hrudní kosti, nad prsy a směrem ke klíčním kostem a cítím to skrz horní část těla až pod lopatky. Navštivila jsem svoji lékařku. Ta mě vyšetřila s tím, že si nemyslí, že by šlo o uzliny a ani krevní testy neprokázaly žádný zánět. Začala jsem si tedy místo nahřívat + ibalgin. Trochu se to lepší, ale po každé snaze léčit se mi jako reakce udělají podobné bolestivé boule po celém tělě - pod lopatkami, v podpaží, pod žebry i na noze. :-( Vždy se objeví, chvíli pálí a pak zmizí (někdy i třeba jen hodinu). Jen na hrudi bolest i boule zůstávají - jen se průběžně mění jejich velikost a poloha (kromě dvou pod klíční kostí). Nikdy jsem nic podobného nezažila a jsem z toho docela vyděšená. Pořád se to vrací a je to čím dál nepříjemnější a vždy trvá déle a déle to zaléčit. Vlastně pořádně netuším odkud to pochází, jestli je to virove, nebo je to mechanické (horší se to také po dlouhém sezení u počítače) nebo "od nervů". Pravdou je, že od nervů pochází hodně věcí a já jsem tak trochu "nervák" :-) Nevím jestli se mám šetřit nebo to naopak rozcvičit nebo rozmasírovat. Ani netuším co to je, nikdy jsem o ničem podobném neslyšela. Velmi prosím o váš názor, případnou radu. Myslím, že spíš potřebuji uklidnit, že nejde o nic vážného. Po problémech se štítnou žlázou jsem trochu paranoidní z každé bouličky. Moc děkuji a zdravím Jana Šouflova

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Vaše povídání je vlídné,laskavé,milé-věřte,moc a moc ráda bych Vás potěšila.Jenže-internetová poradna je na takovou situaci opravdu jako "šidítko".Potřebujete jistě "pohladit" duši,uklidnit,ale jste inteligentní dospělý člověk,záhy byste vycítila,že uklidnění by Vás neuspokojilo,.Potřebujete konkrétní sdělení,a to nikdy nelze vyslovit bez řádného vyšetření.Lékař musí vnímat svého pacienta jako celek,ale musí jej skutečně vidět-ne si s ním jen na dálku povídat.Moc Vás prosím,důvěřujte své paní doktorce.Jistě Vám vyjde vstříc,pokud ji požádáte o novou konsultaci-někdy se třeba pro nedostatek času nevytvoří ta správná atmosféra,člověk se ostýchá,nechce"panikařit".Lékaři mají se svými pacienty společný zájem a cíl-aby našli cestu ke zlepšení stavu,někdy i k plnému uzdravení..Moc a moc Vám držím palce..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-17 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: