Bolestivost patere po urazu

Dobry den, priblizne pred1,5 roku jsem upadla s kone. Na RTG nebyla nalezena zadna fraktura. Po trech mesicich lekari provedli CT s vysledkem protruze disku v obl L3/4 a stav po fakture proc. transversalis L3. Po te jsem zahajilaRHB, stav se zlepsil, ale stale me boli oblast SI skloubeni. Obcas citim mravenceni v hyzdi. Neurolog mi rekl, ze se to casem zlepsi, ale me se to nejak nezda. Nebylo by vhodne provest kontrolni CT nebo nejaka vysetreni. A co by mi mohlo od bolesti pomoct. Pravidelne cvicim a plavu. Za Vasi odpoved predem dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spíše než kontrolní CT páteře by bylo vhodnější udělat rtg snímek na SI skloubení, bolí-li vás tam (mohou se tam vyskytovat nějaké změny i samostatné, nesouvisející např. s ůrazem). Zlomenina transversál. výběžku obratle není nijak nebezpečná, ale bolet může dlouhodoběji. Určitě cvičte a plavte pořád, zpevnění svalových partií v hlubokých částech páteře vás bude i do budoucna chránit před bolestmi a zpevní svalový korset. Chodte nadále k neurologovi, aby mohl srovnávat vaše pocity a nález na vašem těle a třeba časem ke kontrolnímu CT dospějete. Věřím, že se ale vaše situace zlepší a stav stabilizuje.Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jste po operaci srdce? Připijte si (alkoholem) na zdraví!
Články: Jste po operaci srdce? Připijte si (alkoholem) na zdraví!
Mezi lidmi je rozšířena...
Mužský orgasmus
Články: Mužský orgasmus
Mužskému orgasmu předchází...
Pravidelné užívání aspirinu může zvýšit riziko Crohnovy nemoci až pětinásobně
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co by mělo zahrnovat...
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: