Borrelioza

Dobírám antibiotika Doxyhexal proti lymské borelióze, které jsem bral 20 dní. Borelióza byla zjištěna v rané fázi. Po konzultaci s lékařem bych měl být po dobrání vyléčen a na krevní testy šel až po delší době, ale i to prý není nutné. Chci se tedy zeptat, jestli se tato nemoc nemůže vrátit nebo nezpůsobuje nějaké komplikace. Slyšel jsem, že bych mohl být akorát pak náchylnější při opakovaném chycení klíštěte. A ještě kdy mohu po dobrání antibiotik začít být zase fyzicky aktivní v rámci sportovních aktivit. Děkuji Vám za Váš čas

Odpověď odborníka:

Pokud se onemocnění zachytilo takto brzy, je velká naděje, že nebudete mít žádné následné obtíže nebo že nedojde k reaktivaci onemocnění či přechodu onemocnění do dalších stadií s poškozením nervů a revmatologickými obtížemi. Nicméně další klíště nebo jiný hmyz přenášející boreliózu Vás opět může nakazit, prvotní nákaza před další nákazou nechrání. Po dobrání Doxyhexalu můžete sportovat.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: