Boule/hrbol na šlaše chodidla

Dobrý den, podobné dotazy by tu byly, ale přesto ne stejné. Asi půl roku mě bolí chodidlo na začátku paty u vnitřní strany, bez otoku a zarudliny, nyní jsem zjistila o kus výš hrčku, ale ne kulovitou na šlaše a o 2 cm výše k prstům se dělá už druhá, na dotyk pálí, ale to původní místo na začátku paty bez otoku jen bolí, v klidu mám občas bodaví výstřely. Obuv střídám, chodidlo masiruji a mažu. Je šance, že to časem samo přejde? Děkuji

Odpověď odborníka:

Průběh opravdu může vést ke zlepšení stavu. Jedná se většinou o enetezopatie, bolestivé úpony šlachy nebo vazu v místě, kde je kloub a vazy přetěžovány. Na místě by bylo vyšetření jednak nohy na ortopedii klinicky, rtg snímek, vyšetření diagnostickým ultrazvukem. Krátkodoné znehybnění Doléčení pohybovou a fyzikální léčbou na rehabilitaci. Příčin potíží, bolestí na plosce nohy je daleko více , dle vyšetření možno dagnozu lépe stanovit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
RTG snímek plic
Články: RTG snímek plic
RTG snímek plic je jedním z...
Když plíce potřebují pomoc
Články: Když plíce potřebují pomoc
U rakoviny plic je časné...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
EMG
Články: EMG
Elektromyografie (EMG) je...
Vitamíny v těhotenství pomáhají rostoucímu miminku
Články: Vitamíny v těhotenství pomáhají rostoucímu miminku
Zdravá strava je nejlepší...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: