Boule pod kolenem

Dobrý den, už nějakou dobu mám pod pravým kolenem bouli. Brání mě to při pokrčení nohy. Nemůžu si kleknout ani udělat dřep. Když se toho dotknu tak cítím menší bolest a když na to přitlačím tak to je neuvěřitelná bolest. Na internetu jsem si hledal co by to mohlo být a myslím, že Bakerova cysta. Zajímalo by mě, jak dlouho by třeba trvala rekonvalescence po operaci (když by k tomu muselo dojít).

Odpověď odborníka:

Může to být Bakerská cysta, ve vašem věku je málo obvyklá. Je tedy na místě řádné ortopedické vyšetření, rtg snímek kolena a řešení stavu. Pokud by se jednalo o B. cystu zprvu se řeší punkcí a odsátím obsahu, při opakování nálezuu potom operací. Operace není nároční. Rekonvalescnce dle nálezu do 2 týdnů.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: