Boule u kotníku

Dobry den.pred 3 lety jsem pri volejbale spatne doslapla.Na pohotovosti mi udelali RTG a mela jsem natrzene vazy.nic mi nedali,pouze obvaz a naschledanou.po tydnu,kdyz bolest ani otok neustupovali,jsem sla na chir.amb.kde mi opet udelali RTG,dostala jsem sadru a heparinove injekce proti tromboze.po sundani sadry otok nebyl,ale bolest pretrvavala.dostala jsem rehabilitace.po nich zadna zmena.nyni me noha boli pri zmene pocasi.jedna se o vnejsi kotnik na prave noze a na leve strane kotniku skoro az na nartu se mi udelala boule.je tvrda,o prumeru 2cm,boli,kdyz mam nohu v klidu.kdyz jsem v pohybu,bolest nepocituji.nevite,prosim vas,co by to mohlo byt a zda mam radeji navstivit chirurgii?je mozne,ze je to nasledek spatneho leceni?predem dekuji.

Odpověď odborníka:

Skutečně se může jednat o změnu po úraze, kterou je třeba odpovědně vyšetřit a stanovit diagnozu. Foto je nevypovídající. Úrtvar je třeba prohlédnout, prohmatnout, zjistit pohyb hlezna, citlivost, konsistenci, provést kontrolní rtg snímek , případně diagnostický ultrazvuk. Podle výsledku další postup. Může se jednat o mimokloubní ossifikaci, zvápenatělý krevní výron nebo novotvar. Navštivte chirurgickou ambulanci k vyšetření a ošetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Průjem při menstruaci se dá řešit. Víme jak
Články: Průjem při menstruaci se dá řešit. Víme jak
Menstruace a průjem...
34 tipů, jak zahnat chuť na cigaretu
Články: 34 tipů, jak zahnat chuť na cigaretu
U devíti z deseti kuřáků...
Chronický únavový syndrom
Články: Chronický únavový syndrom
Na únavu si stěžuje až...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Co prozradí jaterní testy?
Články: Co prozradí jaterní testy?
Prokázat hepatitidu je...
Prevencí proti artritidě může být i slunce
Články: Prevencí proti artritidě může být i slunce
Opalování má možná vedle...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: