Bradavice na noze v těhotenství - verumal

Dobrý den, jsem v 38.týdnu těhotenství a týden jsem používala na bradavici na plosce nohy Verumal, který mi prodali v lékárně. Bylo na mě viditělné, že jsem těhotná, ale až nyní jsem si přečetla návod a prý jej těhotné ani kojící nemají užívat. Ale proč? Mohu se zeptat jak může Verumal plod poškodit a zda po týdenním použití jsem mohla něco "pokazit". Jak tedy se zbavit bradavice na noze v těhotenství/při kojení? Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že při tak krátkém použití a na malou plochu nemohlo dojít k závažným problémům. Nicméně Verrumal obsahuje cytostatikum, takže je v těhotenství kontraindikovaný, navíc je jen na předpis, takže nevím, jak vám ho mohli prodat. Bradavici vyřešte u kožního lékaře tekutým dusíkem.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: