Bradavičky

Dobrý den paní doktorko, před pár lety jsem docházela na kožní ambulanci odstranit bradavičky na noze a ruce tekutým dusíkem. Trvalo to asi rok než jsem se jich zbavila, neustále se množily. Měla jsem klid do doby než jsem otěhotněla. Asi v půli těhotenství se mi zase začaly objevovat. Mám jednu na palci u nohy a druhou na ukazováčku na ruce. Asi se to přeneslo. Můj dotaz zní..Použila jsem asi 3 x během III.trim. verrumal. Naposledy teď v 38tt. Jednalo se vždy o jednorázovou aplikaci. Mohla mít aplikace nějaký negativní vliv na miminko? Mohu po porodu v době kojení docházet na tekutý dusík? Je nějaký volně prodejný lék na domácí léčbu, která se smí po dobu kojení? A mohu bradavičku z ruky přenést při péči na miminko? Děkuji Vám za radu. A.

Odpověď odborníka:

verrumal v době těhotenství vhodný samozřejmě není, ale při takto krátké aplikace nepředpokládám žádné komplikace. Tekutý dusík se dá použít v těhotenství i při kojení. Volně prodejné přípravky nedoporučuji. Bradavice jsou virového původu,takže se dají kontaktem přenést .

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: