Brnění nohy a tupá bolest

Dobrý den asi měsíc mám problém s brněním pravé nohy skoro porád nejvíce DK až po stehno. To se změní v tupou bolest po celé noze od kyčle dolu spíše při stání bolest v leže mírné brnění.Vyšetření rtg ukázalo cituji:Lehká dextrorotace L páteře ,spina bifidaS1 .Oploštelá bederní lordoza s výraznějším LS přechodem,obratlová těla mají pravidelný tvar,meziobratlové prostory nezužené ,ve výši L1 až L3 po jednom Schmorlově uzlu dorzálně. Co to znamená pane doktore?? mám strach aby to nebyl nějaký nedej bože nádor:-(je mi 27let 54kg.Brala jsem na doporučení obvodní lékařky aescin teva týden a přešlo to po vysazení se opět vrátilo brnění a tupá bolest od kyčle dolu pocit tuhnutí nohy občas mírné brnění i u rukou(prsty)opět jsem léky nasadila ustupuje to mírně bolest zatím malá ,ale co po dobrání léku nechci brát pořád na bolest:-(mám doma cvičit nikam jinam jsem odeslána nebyla poradíte?děkuji moc hezký den

Odpověď odborníka:

Na rtg je nález nespojení obouku obratle 1. křížového, spina bifida, což vrozeně postihuje asi 20% populace. Změna osy pateře . Schmorlovy uzly jsou změny, které na obratlech proběhly při existenci Scheuermannovy choroby v mládí, v období druhého zrychlení růstu. Jak vrozené změny tak i nález Sch. uzlu, ty by byly nalezeny i na hrudní pateři, svědčí o možnosti sklonu k degenerativním změnám v oblasti pateře. Což by se nalezlo nebo vyloučilo nejlépe na provedeném vyšetření magnetickou rezonancí, což by bylo vhodné provést při přetrvávajících bolestech. To co popisujete jistě nádor není. Obraťte se na neurologa nebo ortopeda k dalšímu vyšetření, kontrole. Podle všech cýsledků potřebná léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: