Brnění těla

Dobrý den, jsem od 27.5. doma skrze dlouhodobou bolest v bederní oblasti a noční buzení díky brnění celého těla.Byla jsem i na kapačkách v nemocnici,které bolesti a brnění trochu utlumily. Z nemocnice mně propustili s diagnozou: -vertebrogen.alg.sy LS pát,SIS algie bil,t.č.bez zánik.radikul.sympt.(M554.5) -polytop.vertebrogen.alg.sy (M54.80) -v anamn.iritace n.ulnaris 1.dx.bez EMG korelátu (G56.2) -coxalgie bil. (M15.8) -chondropathia patellae 1.dx -v anam. recidiv.herpes labialis -LS páteře - ploché=vybočení osy doleva s rotací L1-L3 tamtéž.Diskrétní spondylosaL3-L5.Pravidelná stuktura.Přiměřená šíře mop. -EMG test na tetanii pozitevní. A nyní chodím na RHB,a po doporučení denně užívám magnosulf - skrze brnění.Ale mám pocit,že brnění je větší než,když jsem magnosulf neužívala. Brnění s nočním buzením se opět vrací a tak se chci zeptat,co ještě udělat,aby obtíže ustoupily.Doma si každé ráno cvičím,ale bez jaké koliv pozitivní odezvy. Mám poměrně fyzicky namáhavou práci a nerada bych,aby po ukončení PN se vše vrátilo do stejného,jako před nástupem na PN,kdy jsem se bojlestí budila a noc ležení v posteli bylo pro mne velmi nepříjemné a v práci jsem musela nosit bederní pás,abych práci zvládala. Děkuji za jakou koliv radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na brnění je magnezium vhodné, je ho třeba brát v dostatečné dávce, klidně i 3 denně. Pokud to nepomůže, jdou k dispozici další léky, které symptomaticky mohou brnění ovlivnit, jsou na předpis ( např. clonazepam ). Máte li pozitivní test na tetanii, bylo by dobré i vyšetření hladiny vápníku a parathormonu.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: