Brneni v palci leve ruky, castecne znecitliveni

Dobry den. Uz tri tydny mam pocit" prelezeni a znecitliveni " a obcasne brneni, ktere v poslednich dnech pokracuje chvilkove az pod palec leve ruky. pocit se da prirovnat k precitliveni a znecitliveni , briska a vnejsi strany palce, zaroven. Palcem mohu bez problemu hybat, dokunce se intenzita priznaku zvysuje a snizuje behem dne, bolesti nemam, predchazelo tomu nekolikatydenni silne nocni poceni, ktere ale v poslednich dnech ustupuje. Jsem prave v cizyne, pojisten, ale lekar mi odpovedel, ze mam prijit znovu jestli se priznaky zhorsi. DEkuju za odpoved...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvláště noční brnění, pokud by bylo i na dalších prstech může působit karpální tunel. Příčinou může být i přetížení ruky, tedy zvýšená námaha. Pokud nemáte žádné další potíže, zkuste magnezium v tabletách, máte-li možnost si je obstarat, na brnivé projevy nejrůznějšího původu poměrně dobře funguje. Můžete přidat i B vitamín. Pokud budou potíže trvat, kontaktujte lékaře.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Zápach z úst. Nepříjemnost, která se možná týká i vás
Vývoj novorozence
Články: Vývoj novorozence
Novorozenecké období trvá...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Poznejte 8 potravin, které vyvolávají nejčastější alergie
Ženy v ohrožení aneb Bezbolestný infarkt
Články: Ženy v ohrožení aneb Bezbolestný infarkt
Nejnovější výzkumy odhalily...
Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Články: Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Možná už jste slyšeli názor...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Borelióza a revmatoidní artritida? Záměna možná!
Články: Borelióza a revmatoidní artritida? Záměna možná!
Dvě různá onemocnění, dvě...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: