Bulging disku

dobry den chcel bz som sa opytat na postup ako dalej ci je nutna operacia.MR C chrbtice:Napriamena krčna lordoza,s esovitou dextrokonvexnou deivacou osi C-Th prechodu.Stavce primeranej vysky,vez signif.ložisk,az na maly hemangiom v C2.dominuju artefaktz v V6/7-stav po operacii disku s nahradou.Spondyloza s ventrolateralnymi osteofitmi-najma kranialnejsie segmenty C3/4 az C5/6.Miecha primeranej hrubky a signalu,bez lozisk,bez myelopatie.inervertebralne strbiny v transverzalnych rezoch:C3/4-bezsignif.protuzie disku,skor spondyl.podm.uzsi lavy later.recesus,C4/5-obdobne obraz later.stenozy vlavo,C5/6-asymetricky mediolateralne dolava sa propagujuci bulging disku,s kompresivnymi prejavmi na Dv,viac c lavej polovici a uzsimi neoroforaminami bilat.s akcentacio stenozy vlavo.CK stredne zuzeny do 7,8mm v AP priemeteC6/7-stav po OP-dissect.ant.s nahradou-t.c.rotacia stavcov doprava,s centr.a later.stenozou,skor spondyl.podmienenou-bez znamok signif.recidivy herniacie.CK stenoticky najma v pravej polovici,kde dosahuje rozmery do 9mm.Vpravo preforaminalne osteofyty zasahujuce do neurofoamina,s moznou irtaciou.Dakujem za vysvetlenie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, popis MR je trochu komplikovaný a bylo by potřeba, kromě Vašeho neurologického vyšetření, vidět přímo obrazy MR a klasický RTG snímek. Všechna tato vyšetření nejlépe zhodnotí chirurg, který již Vaši páteř operoval, a ten i rozhodne, zda je potřeba další operace.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x