Bulka na hrudi

Dobrý den, chtěl bych se zeptat mám panickou úzkost a každá věc mě hned vystraší. Nedávno jsem si všiml, že na hrudní kosti u trojúhelníku na pravé straně mám takový výstupek. Když ležím a nahmatám to tak cítím kost a jak kdyby sval, jakmile zatnu břicho tak to vystoupne a ztvrdne. Žádná bolest není ikdyž na to sahám. Když jsem byl naposledy u praktického lékaře tak si to prohmatal a říkal že to nic není, ale pořád mi to nedá a chci vědět další názor. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nejlépe je lezi vyšetřit, ozřejmit a objektivizovat. Vyšetření ortopeda jistě a provedení rtg, při podezření dokonce CT nebo ultrazvukového vyšetření, pokud by bylo třeba.. Nic není zbytečné aby se pacient řádně diagnostikoval a většinou i uklidnil. Patrně potom opravdu léčba nebude potřeba. Řada svalověúponových entezopatií často je doprovázena i drobnou ossifikací, tedy tvorbou kostního výrůstku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: