Bulka v oblasti nadvarlete

Dobrý den, nedávno jsem si při samovyšetření nahmatal trochu protáhlejší útvar cca 0.5mm-1cm (v délce) v oblasti pravého nadvarlete. tvar nelze určit, jestli je přitisklý na varleti nebo na nadvarleti, aždopádně se s ním nedá volně hýbat po oblasti šourku. Útvar při dotyku nebolí, ale občas pociťuji malý tlak v pravém třísle, bolest z varlete do třísel nevychází. Popis na různých stránkách mi sedí na cystu nebo na jakýsi neškodný výrustek, který se u nadvarlete prý někdy objevuje. Nevíte, jak si mám poradit? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petře. Jednoznačnou odpověď, zda se jedná o cystu, Vám poskytne ultrazvukové vyšetření šourku - je rychlé, ve stanovení cyst spolehlivé, pacienta nijak nezatěžující. Cystu si předstvte jako bublinku, která má své pouzdro, může se časem postupně zvětšovat a spontánně prasknout a obvykle pacientovi nepůsobí žádné potíže. Problém nastává, když spůsobuje útlak okolitých struktur nebo se v ní vytvoří hnis. Objednejte k urologickému vyšetření, kde Vám ultrazvuk provedou přímo v ambulanci.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x