Bulka v prsu

Dobrý den. Už v 17 letech jsem si nahmatala na pravém prsu bulku, po vyšetření mi lékař řekl, že jde o shluk vláken. Dlouhou dobu jsem se vyhýbala hormonální antikoncepci, ale teď jí musím užívat kvůli zdravotním problémům. Chtěla jsem se proto zeptat, jestli je vysoká pravděpodobnost, že bych mohla dostanu do prsu, ve kterém mám zmiňovaný shluk vláken rakovinu. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud budete chodit na pravidelné kontroly, kde se zkoumá vzhled shluku a jeho změny, žádné riziko vám nehrozí. Může jít opravdu jen o struktury tzv.hodné /benigní/, které nemají citlivost na hormonální hladiny. Pokud náhodou by citlivé byly /což vám předem nikdo neřekne/, včasné vyšetření by přítomnost nádoru brzy odhalilo a tyto včasně zjištěné nádory jsou dobře léčitelné a vyléčitelné. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
rakovina prsu | Od: eva | 18.1.2011 15:53
dobry den masestra ma rakovinu prsu jeto shoubny mato třeti stupen jake je ryziko operace ajake je ryziko neoperace .dekuji
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: