Bulka v třísle

Dobrý den, nahmatala jsem si malou bulku asi 1cm v třísle. Nebolí, ale mám strach. Je to asi 1rok co se mi udělala ta samá bulka pod jazykem a sama po čase se ztratila. Řekla bych, že se mi dělají i hodně za ušima, ale já jak trpím na akné, tak jsem tomu nevěnovala tak velkou pozornost. Myslíte, že by mohla se sama také ztratit ? Nějaký domácí lěčba není ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Každý takový novotvar vyžaduje lékařské vyšetření. Pokud vyloučíme kýlu v třísle, což je také možné, jedná se většinou o zvětšenou lymfatickou uzlinku. Nejčastěji u mladých lidí se jedná o reakci lymfatického aparátu na infekci v blízkosti nebo i celkovou infekci. Lékař takovou možnost potvrdí nebo vyloučí. Pokud by se stav takto neujasnil často bývá nejsprávnějším řešením chirurgické odstranění uzliny a její vyšetření pod mikroskopem, histologické vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: