Bulka v třísle

Dobrý den mám takový problém a nevím si s ním rady. V květnu 2013 jsem si v třísle nahmatala bulku nechala jsem to být, ale časem mě to začalo pobolívat tak jsem zašla k doktorovi. Doktor mě poslal na hodně vyšetření jako je sonografie a hlavně na odběry krve z čeho by to mohlo být. Krev mi vyšla v pořádku a sonografiemi ukazovala jen uzlinu která má 1,5 cm .. Domluvila jsem se s doktorem že bych chtěla tu bulku vyříznout, aby z toho udělaly histologii. Objednali mě na operaci v září 2013 .. Jenomže když mě operovali tak mi vlastně nic neodoperovali .. Našly mi ty prý nějakou žílu kterou mi nemohli odoperovat tak mi to znovu zašily, takže jsem na operaci šla uplně zbytečně. Po té operaci jsem šla na kontrolu s tím že mě to pořád bolí, tak mě poslaly znovu na vyšetření na sonografii a ta ukázala že to jsou opravdu uzliny. Ale já tomu moc nevěřím jsem 5 měsíců po té operaci a ní den aby mě ta bulka nezabolela. Nezmenšila se a ani nezvětšila je pořád stejně veliká Prosím vás o radu a pomoc. Už si nevím rady. Omezuje mě to i při cvičení. Jsem z toho už zoufalá. Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zuzan. Pravděpodobně se jedná o uzliny, není důvod nevěřit výsledkům testu. Někdy se při operaci stane, že se hledaný orgán neodoperuje, protože se během operace nenajde. Zejména v případě, kdy je malý jako Vámi popisovaná uzlina. Někdy je opravdu obtížné takovou uzlinu v okolní tukové tkání najit. Doporučil bych zvážit druhý pokus o biopsii, pokud Vás to tolik trápí. Pravděpodobně se jedná jen o uzlinový syndrom, který Vás nijak neohrožuje, ale pro Váš klid bych reoperaci doporučil. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x