Bulka v tříslech

Dobrý den, našla jsem si bulku v pravém třísle. Byla jsem u obvodní lékařky, udělali mi sono i odběry krve a prý je všechno v pořádku. Když jsem si pak doma prohlížela výsledky z odběrů krve, vyčetla jsem, že mám CRP 8,24, kde je udaná referenční meze 0,00 - 0,70 mg/l. Což tedy znamená, že je značně zvýšené. Dále je také ve výsledcích z krve napsáno, že mám "přítomnost atypických lymfocytů". Nevím jestli to paní doktorka přehlédla, protože dělala několik věcí naráz nebo to vážně není nic, ale na internetu jsem našla, že zvýšené CRP může značit i rakovinu se značnými metastázemi. Jsem z toho docela vynervovaná. Máma mě uklidňuje, že prý rakovinu nebolí. Nevím, ta bulka bolí když na ni sahám nebo když dlouho jdu, sedím a tak. Je mi 21 let, mám vcelku stresové období. Nevím co na to může mít vliv. Mám z rakoviny strach jako čert kříže. Když mi všichni říkají, že to nemáme v rodině, tak říkám, že to někdo začít musí. Každopádně ta bulka mě občas i svědí, což je možná kvůli holení a taky mě to chvilkama bolí jakokdyž do zad. Užívám antikoncepci Cerazette, při níž už asi 3 roky nemenstruuji. Mám tuhle antikoncepci kvůli migrénám. Můžete mi poradit co by to mohlo být? Mám ty bulky vlastně na obou stranách, ale na té pravé je větší. Máma si je taky nahmatala, říkala, že jsou to uzliny.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, věřte své lékařce. CRP rozhodně značně zvýšené nemáte, hodnota 8,24 nic neznačí. Vaše maminka má také pravdu, rakovina nebolí, a zmíněné bulky budou pravděpodobně uzliny. Tříselná oblast je místo, kde se dají vyhmatat velice snadno. Máte i UZ vyšetření, které neodhalilo žádné patologie, tak se rozhodně nemusíte rakoviny bát. Už vůbec ne takové s rozsáhlými metastázami. Pacienti s rozsáhlými nádorovými metastázami bývají obvykle ve velice těžkém stavu. Jste mladá a zdravá žena, tak užívejte života.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sportovní činnosti doporučované u astmatiků
Články: Sportovní činnosti doporučované u astmatiků
Stanovení diagnózy astmatu...
Nemoci nehtů (2. díl)
Články: Nemoci nehtů (2. díl)
Onychomykóza je mykotické...
Bechtěrevova nemoc může negativně ovlivnit i sexuální život
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Mykóza penisu: Pohlavní nemoc to není, ale přehlížet ji se nevyplácí!
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Trápí vás potíže s močením? Příčinou může být rakovina prostaty!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Karcinomy štítné žlázy
Články: Karcinomy štítné žlázy
Karcinom štítné žlázy je...
Když střevo nefunguje tak, jak má...
Články: Když střevo nefunguje tak, jak má...
Crohnova nemoc patří spolu...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x