Časté močení

Dobrý den,je mi 31 let a léčím se se štítnou žlázou,chtěla bych se vás zeptat,před dvěma lety jsem po druhým císařském řezu a od té doby mám tento problém(při císařském řezu mi píchali epidurál do zad a po desátém pokusu mě uspali úplně,že prý to nejde,že mám blízko ssebe obratle...tak nevím zda to s tím nemůže souviset)Před dvěma lety se mi chtělo porád hrozně čůrat,došla jsem si a tlak a pocit byl porád stejný,když jsem šla na WC čůrat nešlo to jen kapka,ale chtělo se mi porád a při dočůrávání mě hrozně bolelo podbříško a pak jsem zpozorovala i kapku kreve,šla jsem k doktorce ta mi vzala krev a moč,obojí bylo v pořádku moč posílala i na rozbor a také to bylo v pořádku,tak mi doktorka řekla,že to můžu mít psychického původu.Od té doby se mi to občas vrací,někdy je to dobré někdy se mi chce často čůrat-dojdu si a hned se mi chce znova,krev už jsem od té doby nezpozorovala.Letos v červenci jsem byla znova u doktora tentokrát na gynekologii a dostala jsem antibiotika na močový měchýř a i na zánět v pochvě od té doby se to zlepšilo.Po asi třech měsících se to zase opakovalo-mohla bych na WC sedět celý den,takle se to porád střídá,chvilku je to dobré,pak se zase objeví tyto problémi,akorát ta krev byla pouze před dvouma rokama a ta bolest podbříška při dočůrávaní už se také neopakovala.Mám hrozný strach aby se nejednalo o nádor....Na urologii jsem nebyla,protože mám strach....Myslíte,že kdyby se jednalo o nádor,že by se to nějak změnilo za ty dva roky?Nebo o co se může jednat?Děkuji moc hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den Iveto. Mohu Vás uklidnit, že nádorem netrpíte, ale trápí Vás chronická infekce mčových cest. Nechte se vyšetřit (nejlépe v nefrologické ambulanci) a žádejte i vyšetření na ureaplasmata a chlamýdie (vyšetření se provádí ze stěrů z močové trubice a vyšetřením protilátek v krvi, v moči je běžnými kultivačními metodami zachytit nelze). Léčí se pak antibiotiky, které pronikají dovnitř buněk, kde dané baktérie působí. Nutná je i léčba Vašeho partnera (jde o sexuálně přenosnou nemoc), aby se předešlo znovunakažení mezi partnery.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: