Časté močení po zánětu močových cest

Dobrý den, je mi 21 let a asi před měsícem a půl mi byly podány antibiotika Gyrablock s tím, že mám zánět, v ten den jsem měla už vysoké teploty. Měla jsem potíže s močením (časté nucené, moči vymočím i velmi málo... ale žádné řezání pálení nic takového). + mi byl napsán Entizol od gynekologa, protože jsem měla ten zánět i jinde než v močových cestách. Problémy neustaly, stále mě trápí časté močení (v noci nejvíce, usnu pouze s prášky na spaní - Trittico, v 8 hodin před spaním už nepiju a na malou se mi chce i přesto, že nic nevymočím nebo velmi málo ), ale zase není žádné pálení či řezání. V moči žádný nález už nemám... Má obvodní lékařka mi tedy napsala Spasmed a Rowatinex. Urolog mi řekl, že je to normalní po zánětu. Ale mě nepříjde normální, že se nevyspim kolikrát celou noc, psychicky je to dost náročné. Před týdnem jsem byla tedy opět u urologa, kde mi napsal léky Asolfena 5mg na hyperaktivní močový měchýř, 1.noc jsem se vyspala, ale teď je to opět to samé. Na malou jdu cca 20x denně, piju normálně (2,5 l) beru brusinky v prášcích, vitamíny A,E,C, kapky lichořeřišnici, urologický čaj jsem po měsíci už hodila do koše, pomalu nevím co bych do sebe narvala a nic nezabírá, nic se nemění. Za dvacet dní sem objednaná na cystoskopii a CT vyšetření. Jediné z čeho mám strach je, že mi tam nic neobjeví, po celou dobu totiž na můj problém pohlíží tak, že je to vlastně úplně normální (musím dodat, že se to se mnou vleče už něco přes měsíc). Prosím Vás moc nevíte oč by se mohlo jednat? Měla jsem podezření na hyperaktivní močový měchýř, ale když mi ty léky nezabírají tak asi to taky nebude ono, pak jsem si četla ještě o polypech, ale krev v moči nemám a v pravém podbřišku mě bolelo pouze při tom zánětu. Na tu cystoskopii se už doslova těším... Předem Vám děkuji za odpověď Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, buď je to následek zánětu nebo zánět pokračuje. Chce to opět vyšetření moči, eventuálně antibiotika. Zkusit léky na zklidnění močového měchýře. Pokud je jen časté nucení na močení, tak může jít o dráždivý močový měchýř. Pokud je i pálení a řezání, tak je tam asi ta infekce

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: