Časté močení a vystouplá žíla na penisu

Mám více dotazů. Je mi 19 let a od června minulého roku mám problém s častým močením. Byl jsem s tím na urologii, kde mi pan doktor zjistil, že mám zúženou parapelvickou cystu levé ledviny, a to že mi způsobuje časté záněty, na které jsem dostal asi 3x antibiotika, ale výrazně mi nepomohli. Pan doktor mi řekl, že nic jiného se nenašlo a že zatím to není na operaci. Po neustálých problémech jsem zašel ještě za dalším urologem, který mi předepsal Mictonorm. A dále udělal cystoskopií a zjistil, že mám pravděpodobně i hyperaktivní močový měchýř (OAB), ale že to je i pravděpodobně i psychologického původu a předepsal znovu Mictonorm, který ale opět nezabírá a teď po cystoskopii (na které jsem byl před 14 dny) bych řekl, že je to ještě horší než před ní. Chodím často na záchod ráno i 3x do hodiny, a jelikož jsem student tak ve škole každou přestávku dopoledne a odpoledne se to vždycky zlepšuje tak to chodím každou druhou, ale stejně vždycky když se vyčůrám (většinou strašně málo na to jaký jsem měl pocit) a potom mám znovu pocit, že potřebuju znovu i když už jsem se vyčůral (ale v noci se nebudím na záchod). Nevím jestli to s tím ještě souvisí, ale na penisu vlevo pod žaludem to mám trošku nateklé a trochu to pálí a cítím lehkou bodavou bolest a k tomu mi vystoupla (oboje zhruba ve stejnou dobu jako jsem měl cystoskopii) žíla u žaludu, která je hmatatelná i přes předkožku a předtím nebyla ani vidět a teď trochu bolí i na pohmat. Na to jsem dostal mast Framykoin, ale zatím žádná změna. Můžou tyto problémy všechny spolu něják souviset? Případně co mám udělat, aby se to zase dalo do pořádku a já nemusel pořád chodit na záchod? A co s tou vystouplou žílou nebo to je něco jiného? Předem mnohokrát děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Žíla je normální. Ta časnost močení, která se mění během dne opravdu svědčí pravděpodobně pro psychogenní problém. V případě OAB bych se pokusil o posílení léčby

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x