Černé znaménko

Dobrý den, mému desetiletému synovi se před několika měsíci vytvořilo malé /2-3mm/ černé znaménko. Při kontrole na kožním paní doktorka doporučila sledování eventuelně odstranění znaménka z důvodu velké pigmentace. Jaký je váš názor na preventivní odstranění, ev. častost kontrol? Je odstranění vhodné v tomto věku a nebo je lepší počkat? Jaké je riziko u takového znaménka?Jak takové znaménko ošetřovat při pobytu na slunci - jezdíme každoročně na tři týdny k moři. Foto přikládám. Děkuji

Odpověď odborníka:

Vzhledem k intenzivní pigmentaci bych spíše doporučila znaménko odstranit, domnívám se, že je to lepší, než pravidelné sledování a v létě ochrana před sluncem.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: