Cervarix zpoždění 3.dávky

Dobrý den, ráda bych se zeptala - mám jít na 3. dávku očkování Cervarix, ale bohužel to nebude od první dávky přesně 6 měsíců, ale cca 6 měsíců a 20 dní. Může tato prodleva hrát nějakou roli, co se týče účinnosti očkování? Moc děkuji, Tereza

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, třetí dávka vakcíny je bolusová - posilovací. Dostatečná imunitní reakce se vytvoří už po dvou prvních dávkách. Malé opoždění třetí dávky nezpůsobí žádný pokles protilátek.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: