Cervene az fialove fleky na nartu a zarudnuti nohy od kolene az k prstum s bilymy fleky.

Dobry den pisi ohledne dotazu na moji pravou nohu.respektive se lecim uz 2.5 mesice po tezkym vyronu kotniku mel jsem i natrzene vazy na 3tydny jsem mel mit sadru a po 14 dnech mi ji museli sundat prtz me v tom tlacila a natekala noha.pak jsem dostal pouze ortezu obyc sundavaci a bandaz a mazat dolgitem a jist aescin.to vse se docela dobre hoji po 1.5mesici uznali lekari ze mohu zacit chodit na rehabko ale stale me zneklidnovalo to co me trapi do dnes a to ze me po rehabilitaci noha opet natekla jako kdybych mel znovu vyron.po zklidneni cca po 3hod to trosku na gauci opet zplaskava.ale zadna slava.tak jsem byl odeslan opet odeslan z rehabilitace k doktorovi a pozadat o rentgen.tudiz pred tydnem jsem se dostavil k doktorovi (a jinak mel jsem obednano 10x ltv 10x magnet a 10x vyrivka na rehabku ale podstouoil jsem pouze 4x) a u doktora me bylo receno at tyden nechodim na rehabko a uvidim tak tyden uz jsem tam nebyl a s kotnikem uz jakztakz pohybuju ale stale uz od zacatku vyronu chodim pouze o berlich nemohu nohu jeste poradne nar9vnat a stale me pri sveseni dolu porat rudne a jakoby tvrdne a je dost tepla.ale jak mile jdu opet na gauc a dam nohu nahoru vse je ok.ale dnes po stani 20min na leve noze tak mi prava opet zrudla takovym zpusobem az jsem znejistil a sel opet k doktorovi prtz jsem mel obavu ze mam zanet zil nebo tak neco.na nartu mi zustal fialovy flek viz foto.a to me zneklidnilo tento flek ani po hod.neustoupil tak jsem se sebral a mazal k doktorovi.ten mi rek ze se nejedna o zanet ani me neposlal na zadne vysetreni co se tyce zil a rekl mi at mazu ibalginem duo.a nebo heparinoid nebo tak neco ted uz nevim.tak vas prosim o radu co to muze byt mam se bat zanetu nebo to postupem casu ustoupi tento jev ze mi oteka a rudne noha? Popripade jak dlouho to potrva.od 17 teho mam opet zacit chodit na rehabko na 10ltv 10 magnetu a 10 vyrivek.ale mam stoho uz strach aby se mi to vic nezhorsovalo.peosim vas o radu a jeste jsem se chtel optat jakou mast nato mam pouzivat a nebo jit opet k lekari a dozadat se nejakeho vysetreni jeste? Ale uz takhle na me tam koukaj jak kdybych ponich chtel buhvi co tak uz semi tam moc nechce a tim to vas zadam o radu dekuji moc pekny den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na dálku, když nevidím nález osobně se těžko radí, nicméně musíte počítat s tím, že v průměru doba retence ( fixace ) = doba rehabilitace, takže jestliže jste měl nohu 1,5 měsíce znehybněnou, bude trvat minimálně 1,5 než jí pomocí RHB rozhýbete. Myslím, že lékaři postupují správně, když na chvíli přerušili RHB, pokud způsobovala bolesti a zhoršovala otok, nyní , když se toto zlepšilo,je možné v ní opatrně pokračovat. Mast klidně aplikujte doporučenou, špatný nebude jistě ani lioton gel, můžete zkusit brát i wobenzym. I když se Vám může zdát, že se jedná "jen" o poranění měkkých tkání a nešlo o zlomeninu, tak doba fixace a následné rozcvičení do normálního stavu je v podstatě stejné. Z vlastní zkušenosti vím, že při podobném zranění jsem měl bolesti v lyžácích ještě několik let od úrazu. Chce to trpělivost.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: