Cévky

Děkuji za odpověď, na hematologickém vyšetření jsem byl a vše je v nejlepším pořádku ale problémy přetrvávají a spíše se zhoršují, teď mi jdou videt i modré žilky na těle v oblasti bicepsu a na prsou :(. Prosím o pomoc velmi mne to trápí. Bral jsem ascorutin,ale ,kdyz si jej ted vemu tak mi naskakuji vyrasky po celem obliceji a hrudi a zacne mne bolet srdce :( to stejne s ostatnimi vitaminy hlavne u vitaminu C. Dobry den, prosim pomozte mi. Jsem z problemu s mou kuzi opravdu zoufaly. Je mi 25 let, 183cm, 72kg,sportuji, mam sedave zamestnani, dosud bez jakychkoliv problemu nyni mam caste modriny z jakychkoliv malych ran,ktere ani neboli, dale otlaceniny na celem tele,ktere se velmi pomalu zatahuji cca 45minut a do toho praskani zilek v obliceji a na nose casta tvorba hemangiomu,ktere jsem nikdy nemel a ani je u rodicu nikdo nema stejne jako dalsi zminovane problemy. V lete jsem zhubnul 18kg za 3 mesice a od te doby se to takhle se mnou vlece. Prosim poradte mi jak mohu tyto problemy napravit. Odpověď odborníka: Prosím, navštivte obvodního lékaře nebo přímo specialistu na cévní a krevní nemoci - hematologa, bez vyšetření vaších cév a hlavně faktorů, které z krve jdou odečíst, zda nemáte poruchu srážlivosti krve. Teprve potom lze doporučit léčbu, bud na posílení cévní stěny nebo přímo léčení, zlepšení kvality a proudění krve. Bez vyšetření ovšem více nepomohu, zavčasu navštivte lékaře, at neco nezanedbáte. Může vše mít souvislost s velkým zhubnutím a nedostatkem vitamínů a minerálních látek, ale to lze snadněji napravit svépomocí, pomocí multivitamínů, ale zjistění ev. poruch srážení vyšetří pouze lékař! Navštite jej! Hezký den MUDr. Jana Leskovská

Odpověď odborníka:

Takto nadálku bohužel nemohu posoudit závažnost vašeho problému. Prosvítání žil u hubených lidí ( nebo po zhubnutí) je zcela normální. Zvláště v oblasti více namáhaných svalů ( nechodíte do posilovny?). Tvorba hemangiomů je daná geneticky, nelze ji prevencí ovlivnit (Ascorutin nepomůže), ale je třeba vědět, že hemangiomy nepředstavují žádné zdravotní riziko a jsou jen kosmetickým problémem. Ještě bych doporučovala vyšetření na endokrinologii ( funkce nadledvin) a cévním.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: