Chilaiditiho syndrom

Je mi 33 let,mám 107 kg,183 cm. Léčen na hypertenzi. 2 měsíce mě trápí tupé bolesti v pravém podžebří,boku a zad. Bolí jakoby poslední žebra. Občas mi tam škrundá ve střevě. Krev byla v pořádku, CRP také. Na RTG páteře skolioza.Plyny v pravém podžebří. Na sonu náznak Chalidatiho syndromu. Beru nyní helicid a duspatalin + léky na tlak. Myslíte, že tyto problémy mohou mít spojitost s timto syndromem? Jak se toto řeší? Bojím se chirurgického zákroku, popřípadě vývodu. Děkuji za každou radu.

Odpověď odborníka:

Chilaiditiho syndrom, tj.klička tlustého střeva vmezeřená mezi bránici a horní plochu jater, nemusí dělat žádné obtíže, nebo může vyvolávat bolesti břicha či dušnost či bolesti jakoby od srdce,
Jde-li o náhodný nález(tj. jen třeba na RTG, bez klinických obtíží), pacienta obvykle stačí sledovat. V případech nezávažných příznaků se někdy podávají léky na zlepšení pohyblivosti trávícího traktu, u Vás Duspatalin. Pokud dojde k uskřinutí kličky střeva a k zástavě odchodu stolice, může být nutné chirurgické řešení spočívající v uvolnění a eventuálně i odstranění postiženého úseku střeva.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x