Chlad v noze

Dobrý den,dne 14.4.2011 jsem podstoupila arthroskopii pravého kolene na doporučení ortopeda...diagnoza byla praskly meniskus,ale po zákroku mi doktor řekl,že koleno mám naprosto v pořádku.Dnes je to 5 den od operace a já mám strašně studenou nohu od kolene až po prsty na noze,je to normální??A ještě bych se chtěla zeptat jestli je v pořádku když mi ortoped řekl,že mám prasklý meniskus a odeslal mne na operaci bez dalšího vyšetření...mám na mysli magnetickou resonanci.... a ve finále se zjistilo,že koleno je v pořádku.Tudíš si myslím,že operace byla zbytečná a dalo se jí předejít.Jaký je Váš názor?

Odpověď odborníka:

Diagnosa poranění menisku se stanovuje na základě lékařského vyšetření a jen vyjímečně pomocí dalších pomocných vyšetření jako je na příklad megnatická resonance. Artroskopie má charakter nejen terapeutický, ale i diagnostický. Právě při artroskopii se definitivně potvrzují nebo vylučují rtg metodami stanovené nálezy. Pokud menisky jsou v pořádku tím lépe. Pokud máte pocit chladné končetiny od kolena dolů je třeba okamžitá lékařská kontrola na zhodnocení krevního zásobení dolní končetiny.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: