Chrapot, ztráta hlasu

  • Dotaz od: Ivet.Italiana
  • Publikováno: 15.10.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den. Od včerejška tj sobota 13.10. jsem ztratila hlas a jen sýpu. Dnes je to o málo lepší ale nic moc furt. Minulý týden jsem měla kašel ale v patek už to bylo lepší. Pracuji ve školství a v pátek jsem ještě k tomu suplovala ve školní družině - takže jsem celý den vlastně mluvila a odpoledne spíš překřičovala žáky. No a v sobotu ráno už jsem nemluvila. Chtěla jsem se poradit co s tím. Děkuji. I.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hlasivky musí být bohužel v klidu - nic lepšího na to není. Popíjejte vincentku, kloktejte šalvěj, dobrý je i dithiaden na zmírnění otoku hlasivek - ten je ale pouze na předpis. Nejlepší a nejsprávnější je zajít k praktickému lékaři, který by Vás měl prohlédnout a zjistit, jestli nemáte zánět v krku, odebrat krev - pokud bude vše v pořádku, tak stačí ta vincentka a dithiaden, pokud by výsledky krve ukazovaly na infekci, tak ještě k tomu antibiotika. Nicméně pedagogové na ztráty hlasu trpívají a pomůže většinou jen ten klid - s i bez ATB do 3-4 dnů hlas opět nabudete Většinou je postup takový, že se naordinuje klid, vincentka a dithiaden a když do 4 dnů hlas opět nenabudete, tak navíc ATB

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+17 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
učitelka? | Od: Iva | 5.12.2016 13:21
Tak pokud svou ztrátu hlasu řeší opravdu učitelka,tak nevím,nevím..ta čeština!Nejen hrubky(sýpu),ale interpunkce vůbec žádná.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x