Co to tedy znamená pozitivní anti-elastáza gran

Moc Vám děkuji za rychlou odpověď na mou předešlou otázku. A omlouvám se za další, ptám se proto, že mě má paní doktorka spíš velmi vyděsila a nezodpověděla mi téměř nic. Chci se tedy zeptat, pokud mám zvýšenou anti-elastázu gran a jednalo by se pouze o morpheu, tak to pro mě nebude nic zásadního znamenat? Jestli jsem to dobře prochopila, tak pozitivní anti-elastáza gran je i při morphee kvůli toho, že to zasáhlo kůži ? Tedy i při pouhém kožním projevu může být zvýšená bez zasažení orgánů ? Předem Vám moc děkuji za Vaši ochotu.

Odpověď odborníka:

Ano, máte zcela pravdu, ale postižení vnitřních orgánů 100% nelze zcela vyloučit, protože vyjímečně může lokální sklerodermie přejít v systémovou. Pozor ale , neléčí se pozitivní testy , ale vždy onemocnění. s pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
poděkování | Od: Nikol | 18.4.2014 22:08
Děkuji, za týden jdu znovu k p.doktorce i s výsledkem
screeningu. Do té doby bych se zbláznila. Snad mi k tomu
p.doktorka řekne více. Už bud vědět, ja co se přesněji zeptat.
Přeji hezký den zbytek dne a ještě jednou děkuji za
odpověď. S pozdravem Nikol Kovářova
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: