Ct mozku

Na CT mi byla napsáno, že mám mírnou korovou atrofii mozku fronto-parietálně, postchemické ložisko v capsula interna vlevo, objemná cerebellomedulární cisterna je mi 46 mám potíže s tlakem a nadměrným pocením hlavy , dále mám problémy s krční a bederní páteří, kde mám snížené plotýnky. jak této diágnoze rozumět ??? Děkuji za Vaší reakci

Odpověď odborníka:

Zdravím Vás... ano bohužel tento nález může souviset třeba s nedostatečně léčeným tlakem, třeba jste ho měl již delší dobu než se začal léčit, krom toho vaše potíže s krční páteří to mohou také způsobovat, jedná se nejčastěji o stenosu páteřního kanálu s útlakem míchy, který krom bolestí může způsobovat i problém s cikrkulací mozkomíšního moku s následným nálezem atrofováním mozku a zvětšení té cisterny... nakonec může jít i o následek dávného úrazu hlavy třeba v mládí... nebo také následek alkoholismu, případně může jít i o nějakou genetickou dispozici k mozkové degeneraci každopádně je potřeba situaci dořešit magnetickou rezonanací, nejlépe mozku i krční páteře, dá se provést zároveň, a v případě nálezu vhodného k operaci doporučuji ihned provést operaci krční páteře... těch plotének a uvolnění míchy, to pocení je právě typické pro krční páteř, krom tedy ještě srdečních nemocí či cukrovky...odkládání operace je úplný nesmysl, jenom stav zhoršuje a vede k nevratnému oslabení vlastně celého těla, takže nečekat až začnou slábnout končetiny, to už může být pozdě, navíc operace krční páteře jsou mnohem bezpečnější a efektivnější než té bederní, kdy bývají častější komplikace, protože tam se většinou operuje zezadu, kdežto krční se dělá zepředu, kde je ideální přístup s minimálními následky resp. se zde vlastně nic řezat nemusí a operatér se dostane přímo k páteři aniž by musel něco přefiknout, a výsledky bývají opravdu dobré, i když samozřejmě to pár měsíců po operaci trvá... samozřejmostí je dobře si léčit tlak, hlídat cukr a cholestrol, nekouřit, alkohol opravdu jen lehce... pokud se něco najde, dejte mi prosím vědět na folprecht@volny.cz, samozřejmě se rád dozvím jestli jsem ěl pravdu či nikoliv, díky, pěkný den.

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: