Cysta

Dobrý den chcela by som sa vás spýtať. pred necelými dvoma týždnami ma zacaly bolieť križe.. isla som k lekarke a ta mi dala tabletky od bolesti.. Bolest mi vystrelovala do podbruška... A este stale ma to tak aj boli... Hned nato som si bola robit preventívnu.. Brali mi krv a v krvnom obraze som mala zvýsene leukocyti aj este niekolko veci.tak ma lekárka poslala, ze si mam ist spravit gynekologicke a chirurgické vysetrenie + sono brucha.. isla som ku svojmu gynekologovy a on mi zistil ze mam ovarialnu cystu velku 5cm.. MOje bolesti pretrvavaju... Mam zakazane namahat sa aby mi nahodou nepraskla.lebo mi povedal ze nerad by ma operoval. A moja otízka znie.. ci ta bolest rížov ktorá vystreluje az do podbrška može spôsobovať ta cysta... je to strasne, a citim sa slabo a unavene.. moj gynek. mi povedal ze keby ta bolest pretrvavala a bola velka tak mam hned prist a ked nie tak az po menštruacii, že do vtedy mam brat iba analgetika.. A este ake je riziko ked ta cysta praskne.. Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolesti může vyvolávat přítomná cysta. Při ruptuře /prasknutí/ cysty se může objevit ostrá ale většinou jen krátkodobá bolest, může být doprovázena pocitem na omdlení nebo nevolností. Ruptura může proběhnout i bez příznaků, tak, že o tom nebudete vědět. Zcela řídce se stává, že při ruptuře cysty dochází k většímu krvácení do dutiny břišní.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: