Dcera a průjem

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na svou dceru,od úterý tohoto týdne má bolesti v pravém podbřišku a průjem,po důkladném vyšetření se nejedná o slepé střevo,ale o nějaké změny-jak mi bylo řečeno v nemocnici.Dcera má 8 let,v sobotu byla přijata na dětské oddělení na sledování,byli jí nasazeny kapačky na zavodnění organismu a obklady na břicho.Nelíbí se mi ale již 24 hodin nic nejedla,stěžuje si mi,že jí bříško bolí ale z hladu,že jí "škrouká" v bříšku,že má děsný hlad.Užívá enterol a jen dnes pila čaj a byla již bez kapaček.Myslíte,že je možné,aby ji nechali bez jakékoliv potravy takovou dobu.Nedostává ani piškoty,a již mě to znepokojuje.Je mi jí líto,jako každé mamince,a pořádně ani nevím co nám je.Děkuji za odpověď.S pozdravem Maminka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Maminko! Podle popisu může mít stav řadu zcela různých příčin a na dálku toto "nerozseknu". Naproti tomu se mohu vyjádřit k hladovění. Hladovění je u nás mezi lékaři, ale i mezi laiky velmi podceňováno. Jde o přirozený mechanismus, který je plně na místě především u řady střevních potíží včetně průjmů. Lidé si neumí představit často už ani celý den bez pevné potravy. Lidské tělo přitom vydrží bez jídla dlouhé týdny. Za několik dní hladovky, zvláště pokud dcerka také dostávala kapačky, jí nehrozí nebezpečí. Není to o mnoho víc než padesát let, co hlad patřil i u nás k běžné zkušenosti. Nesčetné zástupy lidí dlouhodobě hladoví i dnes.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: