Dcera kaká pouze po zavedení rektální rourky

Dcera (3,5měsíce; plně kojená) se od narození vyprázdní pouze po zavedení rekt. rourky. Někdy se ji to podaří i samotné, ale tak 2x za 14dní a to většinou druhý den po ,,rourkování,,. Rourkovat musíme max 3.den, jinak se kroutí, pláče bolestí a nemůže dále jíst. Za celý den jen krátce zatlačí a když to nejde, už to dál nezkouší. Tlačit začne až po chvíli, co zavedeme rourku. Je šance, že se to změní? Nebo máme požádat o vyšetření? Dáváme ji kapky BioGaia; porodní váha 3,78kg, ve 3měsících 6,8kg. Smolku vykakala částečně sama, jinak přes rourku. Celkově nám přijde nespokojená. I přes naší velkou péči často pláče a málo se směje. Nevím, jestli to může s problémem souviset, ale od narození vydrží ležet na bříšku bez pláče jen chvíli. Nikdy tak neusnula. Budu Vám moc vděčná za radu.

Odpověď odborníka:

Pokud jsou problémy s vyprazdňováním již prakticky od narození včetně obtížného odchodu smolky, určitě je na místě vyšetření dětským gastroenterologem, případně proktologem - lékaři zabývající se zažívacím traktem. Toto doporučení by Vám měl dát obvodní lékař Vaší dcerky. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: