Dcera má po sobě 4 atb

Dobrý den,moje čtyřletá dcerka začala být od října nemocná začalo to angínou nasazen -Ospen,za měsíc znovu onemocněla zánět průdušnice,hrtanu nasazen-Biseptol,za měsíc opět nemocná zánět středního ucha nasazen -Ospen,když už brala ten Ospen přidal se kašel,který se nelepšil dalších 14,tak jsme opět navšívili doktorku a malá opět zánět průdušek nasazen-2krát balení Fromilidu.Dceři zbývaly asi dva dny kdy ho měla dobrát a začala mít teploty,šli jsme opět k paní dr a,že chytila virózu.V čem může být problém?Co byste nám doporučily-jaké vyšetření.S dcerou ted vlastně nikam nechodíme a je stejnak neustále nemocná.Nikdy předtím takhle na nemoce netrpěla.Děkuji Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Aleno! Imunitní systém dětí v tomto věku se teprve učí bojovat s různými chorobami. Pokud do té doby moc nemocná nebyla, potom se pravděpodobně nejedná o vrozenou poruchu imunity, ale spíše její získané vyčerpání. Pokud je dítě v kolektivu MŠ, nebo i jen chodí mezi děti, je v neustálém kontaktu s novými mikroby. Obrana ještě není dokonalá, proto ta častější nemocnost. Antibiotika jsou velmi prospěšná u bakteriálních infekcí. Bohužel úspěšně likvidují nejen nežádoucí bakterie, ale i střevní mikroflóru, která je zase důležitá pro obranyschopnost. Jejich nadužívání vede k praktické likvidaci střevní mikroflóry, která se poté musí pracně a dlouze obnovovat. To má za následek snížení obranyschopnosti vůči infekcím a častější a horší průběh onemocnění. Po podávání antibiotik je nezbytné podpořit střevní mikroflóru kvalitními probiotiky a podávat je min. měsíc, po opakovaných antibioticích raději mnohem déle. Nadužívání antibiotik také likviduje mitochondrie, což jsou takové buněčné elektrárny. Proto celkové oslabení únavnost po prodělané nemoci. Pokud byste chtěla zjistit, jak na tom dcerka je, tak bych doporučil výtěry z nosohltanu a konečníku + krevní odběry: krevní obraz s diferenciálním rozpočtem, stav železa, celkových protilátek, komplementu a event. i buněčné imunity, základní vyš. moči - to lze provést u Vašeho lékaře, případně na imunologii či alergologii. Podle výsledků lze dále léčebně zakročit a imunitu podpořit. Když bude zdravá, tak podle možností otužování dítěte pobytem na čerstvém vzduchu, infrasaunou apod. Vhodný je i pobyt v lázních či dětské léčebně. Přeji Vám brzké uzdravení! S pozdravem Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: