Dědičnost mozkových výdutí

Dobrý den,můj přítel je po třech endovaskulárních výkonech mozkových výdutí,je mu 33 let,přišlo se na to až ,když mu jedna praskla.Následky nemá žádné a má to pravděpodobně dědičné.Chtěli by jsme mít spolu miminko a můj dotaz zní jak velké riziko je,že by to mělo naše dítě také a jestli má vliv na spermie ,neboli spíš na početí miminka celoživotní užívání anopyrinu a pravidelné půlroční kontroly na magnetické rezonanci.Předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlíno! Magnet.rezonance a užívání anopyrinu by na Vaše soužití ani množení nemělo mít žádný vliv. Co se dědičnosti výdutí týče, nemám přesnou představu, ale nevylučuji, že se mlže jednat o sporadickou (tedy nedědičnou) formu. Toto konsultujte s lékaským genetoikem (ve větších nemocniccích).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: