Detralex

Ráda bych se zeptala na kombinaci léků a vitamínů. Je mi 23 let. Doktor mi předepsal léky Detralex (na žíly) - netrpím ale nějakými vážnými problémy s cévami. Beru je zatím 2 dny s tím, že jestli mě pomohou, tak doktor navrhuje je brát cca 3 měsíce, pak třeba vysadit, pak zase nasadit... S přítelem se chceme cca do 2 měsíců začít snažit o miminko, tak jsem se logicky lekla, aby tyto léky neměly vliv na otěhotnění a poté plod. Na internetu jsem ale našla, že žádný vliv nemají během těhotenství. Pokud bych je tedy brala, nebude mít vliv i na samotné početí? A poslední otázka - chtěla bych před otěhotněním začít brát nějaké vitaminy - např. kyselinu listovou nebo jsem uvažovala nad GS Mamavit. Můžu dohromady užívat Detralex a GS Mamavit, příp. Detralex a kys.listovou? Nebudou se tyto léky nějak navzájem ovlivnovat? Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Detralex je bezpečný lék, na otěhotnění nemá vliv. V případě nutnosti je možné ho užívat v době těhotenství. Postup léčby- 3 měsíce vám lékař navrhl správně. Pokud jste zdravá a mladá a to jste (93 ročník), tak nemá smysl brát ani před těhotenstvím ani v průběhu žádné vitamíny, žádné doplňky stravy. Vždyť přece vitamíny máte v ovoci a zelenině, tak proč je brát uměle. Když vám bude v průběhu těhotenství něco chybět, gynekolog vám řekne

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: