Dlouhodobá bolest ucha

Ráda bych se zeptala na problém s uchem a krkem. Už nejméně dva měsíce mě pobolívá levé ucho. Není to nijak intezivní bolest. Spíše by se dalo říct tlak. Při polknutí ho cítím víc. Další problém je, že když si zacpu nos a fouknu, tak je to jako by se v uchu nafoukl balónek, který praskne a začne proudit vzduch ven. Šla jsem k lékaři, který mi řekl, že mám také zvětšenou levou mandli a poslal mě na vyšetření ORL. Lékařka na ORL mi koukla do ucha a do krku. Napsala mi kapičky do uší /Otobacid/ a na dotaz co mandle mi pouze zdělila, že je růžová. A víc se odmítla bavit. Dala mi tuto zprávu: obj. otosk. vlevo bubínek je nastříknutý, ldx. neg. mesofarynx. jen lehká asymetrie, zcela fyz, tonsil. dop. otobacid gtt 4x1 Z. Katharhus tubot. l. sin. incip. Z této zprávy jsem pouze pochopila , že si mám kapat do ucha 4x za den. Což dělám již týden, a problém neustává. Ještě se přidal další, poslední dva dny pouze ráno mě po probuzení bolí v krku. Přes den mírně chraptím. Takže bych se ráda zeptala co ta zpráva znamená a zda se mám nějak vážněji znepokojovat, když už to trvá dva měsíce. Podle informací na kapičkách si můžu kapat již pouze tři dny. Co potom? Mám třeba ještě týden počkat a když to nepřejde vyžádat si další vyšetření? Poraďte. Děkuji

Odpověď odborníka:

Vážená paní Marie, podle uvedené zprávy se jedná o zánět Eustachovy trubice a ušního bubínku. Doporučená léčba pomocí ušních kapek je zcela namístě. Pokud se po 10 dnech užívání Vaše obtíže nezmírní, doporučuji Vám podstoupit kontrolní ORL vyšetření. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: