Dlouhodobá bolest v krku

Dobrý den, mám třetí měsíc problémy s bolestí v krku. Jsem astmatička, léčená Symbicortem. V lednu jsem hodně kašlala a bolelo mě v krku, alergoložka mi udělala stěry a protože v nose zjistila zlatý stafylokok, dostala jsem ATB Dalacin. Po využívání se zlepšil kašel, ale bolest v krku zůstala. Lékařka mi udělala nové stěry, ale nic už tam nebylo. Napsala mi Broncho-Vaxom, s tím, že pokud budou potíže přetrvávat, mám navštívit ORL lékaře. To jsem udělala, ten mě vyšetřil, napsal Dg. protrahovaná laryngitida a vzal stěry. Po týdnu mi sdělil, že stěry jsou v pořádku, v krku je snad jen hemofylus, který má v krku i zdravý člověk. Takže od ledna jsem využívala několik balení tablet Strepsilu, Tantum-verde, nejrůznější spreje do krku, pastilky....a pořád není úleva. Kloktám slanou vodu, dělám si zábaly, piji čaj ze zázvoru a připadám si jako babka kořenářka. Bohužel, krk bolí stále, bolest se stěhuje z jedné strany krku na druhou a nejhorší je navečer. Přes den je to snesitelné. Nevím, co už bych vyzkoušela, abych si pomohla. Nemůžete mi, prosím, poradit co s tím? Ještě drobnost. Minulý rok jsem prožila dost stresové období, teď je stran psychiky vše v pořádku, ale mám pocit, že mám totálně rozhozenou imunitu, protože jsem v jednom kuse nachlazená. Předem Vám moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobry den vidím,že jste překonala opravdu hodně vyšetření. Stafylokokus v nose je dnes pomerne častý nález a neni nutno uživat abtibiotika. Jestli přetrvávaji potíže jak popisujete, ráda bych se zeptala, jestli netrpite na paleni žáhy a zda-li vás neposlal lékař na vyšteření gastroskopické k vyloučení nebo potvrzení tzv.gastroesofagealniho refluxu,který múže dělat uvedené potíže. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: