Dlouhodobě zvýšená teplota

Dobrý den, je mi 20 let a již rok mě trápí neustále zvýšená teplota (37,1 - 37,4), únava, zachvácenost, později se k tomu přidaly pocity lítostivosti a úzkost. (Někdy mě pobolívá hlava, jindy chytají křeče do břicha, někdy se nemohu nadechnout, protože mě píchá "jakoby u srdce", ale hned to přejde, pobolívají záda..ale každého asi občas něco zabolí.) Když jsem teplotu měla měsíc, obvodní lékař udělal základní krevní testy, RTG plic, ultrazvuk břicha, zkontroloval moč. Zjištěno: krev - Str.obj.erytr. 81,5; Leukocyty 2,9; APTT 32,7; protilátky proti Borelióze IgG 59,9. Moč - epitelie 2; Ultrazvuk: četné uzliny 7-9mm submand a podél kývače. Doktor řekl, že je vše v pořádku. Od mala mám tupozrakost, zvýšený nitrooční tlak a pokašlávám. Alergie ani astma nemám, ekzém ano, nízký krevní tlak (+-80/60). Na ORL jsem byla často kvůli zánětům dutin a po půl roce teplot mi byl zjištěn Aspergilom v L čelistní dutině. Ale trápení tím neskončilo. Po půl roce po operaci - rok od začátku teplot jsem šla za obvodním. Dr. udělal krevní test, jestli nemám Aspergilom jinde v těle a nemám. Dr. dal najevo jeho názor - že jsem hypochondr. Shrnul to tak, že jsou jeho možnosti praktického lékaře vyčerpány a mám únavový syndrom. Nejsem s jeho chováním ani rozhodnutím spokojená, chci být zdravá. Nevím, co mám dělat, ani homeopatická léčba mi nezabrala, proto Vás žádám o radu - jak mám dál pokračovat, abych se konečně dočkala zdraví? Moc Vám děkuji, Tereza

Odpověď odborníka:

Terezo, z výše uvedeného je jasné, že potřebujete podrobné vyšetření, nejspíše imunologické. Máte výrazněji snížené bílé krvinky a nález zvětšených uzlin na krku podle ultrazvuku také není normální. Navíc Aspergillus je oportunní patogen, tzn. že se vyskytuje výhradně u jedinců s oslabenou imunitou. Prosím obraťte se na kvalitní imunologické pracoviště (případně infekční či interní oddělení), kde vás důkladně vyšetří a pomohou vám.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: