Dotaz

Dobrý večer na předešlou otázku jsem dostala odpověď,za tu děkuju....ano byla jsem na spondyloneurochirurgii v Hradci Králové,zde mi dělali i nové rengenové snímky,dr. to porovnával,a při ohybu a předklonu se posuv nemění,je stále na 14mm....po domluvě s lekářem jsme se rozhodli,že momentálně mě nebudou zařazovat do operačního programu,jelikož bolesti v nohou jsou snesitelné a málo časté,jen při dlouhodobém stání nebo nošení těžšího břemene,po chvíli odpočinku menší obtíže....Dal mi ultimátům,jelikož mám chodit na kontrolní rentgeny,jak se zjistí další posun stačí o 1mm,ikdybych měla bolesti snesitelné teprva pak bych šla na operaci...Dostala jsem nakázano zhubnout břicho,aby se mi záda odlehčily,právě proto se jsem se ptala ohledně té kalanetiky,dr.Málek se oní zmínil...Jelikož obyčejné svičení,co se týče jakéhokoliv v lehu na zádech,mě nedělá dobře,pak mám menší obtíže vstát.... jinak co týče bolestí,mám tak 2do roka kritický týden,že nemůžu chodit,sebe menší pohyb mi činí potíže,naposledy letos v Březnu jsem strávila v nemocnici na kapačkách,Od tama tud mě poslali na CT do Náchoda,kde mi právě navíc zjistily,že se mi zužujou nervové kanálky na pravé starně..Nemohli by jste mi poradit ohledně nějakého cvičení,aby nebylo více škody....Děkuju předem za odpověď...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, domluvila bych se s cvičitelkou kalanetiky - aby vám třeba sestavila nějaký plán na míru vašim zádům, vysvětelete jí, o co jde a že vám hrozí posun - může se zaměřit na zpevňování hlubokých svalů podél páteře s tím, aby se nezměnila poloha obratlů (cvičení třeba výhradně vleže nebo vestoje beze změny polohy těla). Zkuste se u ní informovat, jiné cvičení by mohlo být nebezpečné - je fakt, že je kalanetika právě na tyto hluboké svaly ůčinná. Ale velmi velmi opatrně! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x