Dušnost

Děkuji za rychlou odpověď,alkohol vůbec nepiju,cukr mám v pořádku.Užívám B12 a revital nerv strong.EKG a ultrazvuk srdce jsem měla,bylo mi zjištěna mírná nedomykavost chlopně s mitrální regurgitací,měla jsem časté bušení srdce,ale vím, že je to hlavně po prodělané borelioze,po dobrání 3xATB doxyhexal,jsem mi zlepšilo i to brnění , bušení srdce,ale né úplně,mám pocit, že se to brnění zase pomalu zhoršuje,těžké nohy...Na autoimunitní chorobu jsem také myslela,ale nevím jak se zjišťuje,obvodní lékař se mnou nechce nic řešit,žádné krevní testy nic,mám mě za simulanta...vše jsem musela řešit se známým lékařem,ale ten už skončil. předchozí dotaz: Dobrý den, často se zadýchávám.jen při malém pohybu jsem dost udýchana... měla jsem pocit,že mám v sobě málo kyslíku,musela jsem se vždy i zhluboka nadýchnout.Byla jsem dříve dost silná kuchařka.Na RTG plíce v pořádku,spirometrie také, krevní plyny PCO2 kor.na TT ...4,56, PO2 kor.na TT.....9,67,HCO3 aktuální ...21,8, Buffer base....44,2,ostatní hodnoty v normě. Byl mě předepsaný combair. Mám pocit, že mi moc nepomáhá,možná jen,že už nemám pocit hlubokého nádechu. Cítím,jak mám plíce jak ve svěráku,takový tlak na hrudi. Byla mi zjištěna polyneuropatie,brní mě ruce a nohy mám těžký,někdy pocity mírné závratě,né točení hlavy.Myslela jsem si, že to může být tím,ale byla jsem na CT břicha s kontrastní látkou,byla mi zjištěna stenoza jater. Když mě píchala sestra kontrastní látku,cítila jsem velké zahřátí,což mě upozorňovala předem ...ale co mě docela zarazilo,že po pichnutí té látky jsem na chvíli cítila velkou úlevu na hrudi,neměla jsem pocit takového tlaku sevření.Napadlo mě, že se říká,že teplo roztahuje cévy..Myslíte si, že by mohl být problém v cévách? Na hrudi mám červenou kůži už delší dobu,jako spálení od sluníčka,někdy se to více rozšíří ke krku,nesvědí to,myslím si jestli to nemá nějakou souvislost s cévami......Na krčních tepnech mě byly zjišteny ultrazvukem mírné aterosklerotické pláty, píská mě v uších...léčím se na deficit buněčné imunity,už 15 let,mám zvýšený cholesterol...Když jsem to řekla mému obvodnímu doktorovi nemá zájem to řešit a posílá mě psychiatrovi. Neurolog mu písemně doporučil hledat příčinu polyneuropatie, to taky odmítnul.Nevím kam bych se měla obrátit.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Jitko, mohlo by se jednat o lymeskou karditidu (postižení srdce při infekci boreliemi) v kombinaci s neuroboreliózou. Doporučuji Vám vyhledat ambulanci pro lymeskou nemoc a domluvit se na komplexním vyšetření. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: