Dušnost

Dobrý den,ráda bych se zeptala v minulosti mě často trápila dušnost,suchý dráždiví kašel který neustal ani po antibiotikách.na vyšetření alergologie a spirometrie se nic neukázalo.potom se příznaky zmírnili a já byla rok bez obtíží.Teď se příznaky opět vrátili.mám pocit knedlíku na plicích špatně s my dýchá mám mírný kašel už asi 3 měsíce.nevím jak zjistit co my vlastně je?děkuji za každou odpověď naschledanou Linda

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud kašle opakovaně ve stejné období, tak bych se opravdu přikláněla k alergologické etiologii. neznamená, že jste dobře nadýchala spirometrii, že by se o astma bronchiale nemohlo jednat. Doporučovala bych ještě vyšetření FENO , kdy se měří vydechovaný NO, který je ukazatelem alergického zánětu v dolních cestách dýchacích. dají se provést i bronchoprovokaační testy, kdy inhalujete látku, která může vyvolat zúžení vašich průdušek, zjišťuje se tím bronchiální reaktivita, která bývá také u astmatu zvýšena. měla byste mír i rentgen plic, vyloučit by se měl gastrezophageální reflux.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: